Steenpuist gezicht

    Home / Steenpuist gezicht

Steenpuist gezicht

Steenpuisten in het gezicht

Steenpuisten zijn op een heleboel plaatsen in het lichaam te bekennen. Meestal vind je ze in de lies, op de billen of in de nek. Een steenpuist kan ook op het gezicht zitten. Natuurlijk is dat vervelend, iedereen kan immers die steenpuist zien zitten. Om steenpuisten te behandelen, kun je gebruik maken van een antibioticum zalf voor op de huid. Hiervoor heb je wel een doktersrecept nodig. Wellicht heb jij hier helemaal geen tijd voor, DokterOnline.com biedt hiervoor een goede oplossing. Voor een goedkope totaalprijs (consult + de antibioticumzalf) kun je de zalf bestellen (klik!).

onlinedokter

Steenpuist besmettelijk

Steenpuisten zijn erg besmettelijk. De ontsteking in een haarzakje, dit noem je Folliculitis, wordt vaak veroorzaakt door een bacterie. Deze bacterie draagt een groot aantal mensen met zich, de meeste mensen krijgen hier geen steenpuisten van. Toch krijgen sommige van ons last van de steenpuist, de bacterie kun je gemakkelijk overdragen naar andere plekken op het lichaam. Daar zullen dan nieuwe steenpuisten ontstaan. Je kunt jezelf dus meerdere malen besmetten! Steenpuisten zijn erg besmettelijk, hygiëne is hierbij erg belangrijk.

Steenpuisten verwijderen

Je bent op deze website gekomen omdat je graag van je steenpuist af wilt. Meestal is dat niet nodig, de steenpuist verdwijnt vanzelf. Toch is het soms belangrijk om de steenpuist wél te behandelen. Zeker wanneer je extra vatbaar bent, als je bijvoorbeeld diabetes hebt, is het verstandig om een dokter te raadplegen. Gelukkig hoef je daarvoor niet helemaal naar de dokterspost, dat kan gewoon bij DokterOnline.com (klik).